BIFF 2012

Seven Psychopaths

2013 • 1t 50m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Regi
Martin McDonagh
Manus
Martin McDonagh
Psycho killer, qu’est-ce que c’est?

Collin Farrell spiller manusforfatteren Marty, som går svanger med det som kanskje er tidenes Hollywoodfilm, men strever med å forløse fosteret. Filmen skal hete "Seven psycopaths", men Marty har bare skrevet inn én psykopat så langt, og dessuten mangler det en hel del før manuset lever opp til ambisjonen om en moralsk høyverdig film om kjærlighet og verdensfred. Martys venn, Billy, kommer til unnsetning, og er villig til å gå svært langt for å hjelpe Marty med å ferdigstille manuset. De roter seg opp i en hel masse trøbbel, og før han vet ordet av det har Marty mer materiale enn han vet hva han skal gjøre med.

Regissør Martin McDonagh leker med konvensjonene i denne vittige, ville og blodige kommentaren til psychodrapsmannfilmer, fra BADLANDS (1973) til NATURAL BORN KILLERS (1994). SEVEN PSYCOPATHS blander fiksjon og metafiksjon, og har en rollebesetning som gir gode sjanser for en fremtidig kultstatus: Christopher Walken, Sam Rockwell, Woody Harrelson, Tom Waits og Harry Dean Stanton.

Regi

MARTIN MCDONAGH er født i London i 1970 av irske foreldre. Han regnes blant samtidens viktigste irske dramatikere. I 2004 filmdebuterte han som manusforfatter og regissør med kortfilmen SIX SHOOTER, som han vant en Oscarpris for. To år etter kom han med IN BRUGES (2008), som vant en BAFTA-pris for beste manus i tillegg til en rekke andre nominasjoner og priser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}