BIFF 2002

Sex og Lucía

2002 • 2t 07m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Lucía y el sexo
Språk
Spansk
Regi
Julio Medem
Manus
Julio Medem
Foto
Kiko de la Rica
Produsent
Fernando Bovaira, Enrique López Lavigne
Sex & Lucía er en utfordrende filmopplevelse. En film om lidenskap, kjærlighet og savn som er helt utenom det vanlige Sex & Lucía utgjør et underlig og mystisk univers; en smidig og hemmelighetsfull historie fortalt med dyp psykologisk innsikt, smykket med vakker symbolikk og hyllet inn i bilder som kan ta pusten fra enhver, - og da er altså filmens erotiske utstråling ikke nevnt!
 

Julio Medem står bak filmer som VACAS og DE ELSKENDE VED POLARSIRKELEN. Han er kjent for sine visuelt sterke tablåer og regnes blant spanias fremste filmskapere, tross sin begrensede produksjon. Her møter vi den vakre Lucia, som får høre at hennes kjæreste, forfatteren Lorenzo, er omkommet i en ulykke på en øy hvor han hadde trukket seg tilbake for å skrive. Lucia drar dit og møter Carlos og Elena, uten å vite at også de kjente Lorenzo. Elena fikk faktisk et barn sammen med ham, men barnet er nå også død. Lucia får gradvis innsikt i hva som er skjedd og en av Lorenzos tidlige romaner setter henne på sporet. Fantasi og virkelighet begynner å gli over i hverandre.

Regi

Julio Medem er født i San Sebastian i 1958. Etter medisinstudier og spesialisering i kirurgi, begynte han å lage kortfilmer. I 1992 kom debutspillefilmen VACAS, som også førte til hans internasjonale gjennombrudd. DET RØDE EKORN kom så i 1993. TIERRA i 1996 og DE ELSKENDE VED POLARSIRKELEN ble innspilt i Finland og kom i 1998.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}