BIFF 2001

Sexy Beast

2000 • England

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sexy Beast
Språk
Engelsk
Regi
Jonathan Glazer
Manus
Louis Mellis og David Scinto
Foto
Ivan Bird
Produsent
Jeremy Thomas
Gary Gal Dove har planlagt å legge kjeltringlivet bak seg. Alt ser fint ut for en idyllisk førtidspensjonering, inntil gangsterkongen Don Logan mener at han slett ikke kan trekke seg tilbake. Logan har en siste jobb til Gal, og han er ikke en mann man sier nei til.

Den velkjente filmprodusenten Jeremy Thomas har hyret inn reklamefilmskaperen Jonathan Glazer for SEXY BEAST, som rager over andre britiske gangsterfilmer, takket være et manus som ivaretar karakterutvikling og ikke minst takket være Ben Kingsleys innlevelse i rollen som den tvers igjennom mentalt forstyrrete gangsteren Don. Han kommer en dag til Spania for å hyre Gary til et bankran, som skal være nær den perfekte forbrytelse. Problemet er bare at Gary har trukket seg tilbake til sitt lille paradis og vil ikke ha noe mer med sin kriminelle fortid å gjøre. Don gir ikke opp av den grunn og tar i bruk (for oss) uortodokse midler for å "overtale" sin tidligere kollega. Filmen bærer preg av regissørens erfaringer som musikkvideo- og reklamefilmskaper og her skulle være duket for en selsom og fascinerende opplevelse. Dette er Ben Kingsley slik du verken har sett ham før, eller trodde du noensinne ville oppleve ham - og milevis fra Ghandi, for å si det slik.

Regi

Jonathan Glazer har bak seg studier i teaterscenografi og instruksjon og arbeidet med teateroppsetninger og prisvinnerprogrammer for BBC. Han har vunnet et utall priser for sine mange reklamefilmer og musikkvideoer. På Music Video Award i 1997 vant han pris som Årets regissør og hans Jamiroquai-video "Virtual Insanity" ble nominert til hele 10 stk. MTV awards. SEXY BEAST markerer hans debut som spillefilmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}