BIFF 2006

Shadow Company

2005 • 1t 26m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Shadow Company
Regi
Nick Bicanic & Jaon Bourque
Leiesoldater blir stadig vanligere, men hvem er de og hvorfor blir de det? Drivende interessant dokumentar

Tusenvis av soldater har siden den amerikanskledede invasjonen av Irak i 2003 tjenestegjort i landet. Noen som vanlige soldater, andre som leiesoldater, uten ansvar eller interesse for hva som skjer, utover personlig økonomisk gevinst. Den drivende interessante dokumentaren SHADOW COMPANY setter fokus på den økende bruken av leiesoldater i Irak og resten av verden.

Fra å være en gruppe forholdsvis utstøtte menn som på 1970- og 1980-tallet streifet rundt i Afrika i påvente av neste krig, har leiesoldatene i dag organisert seg. De har dannet multinasjonale selskaper som leier ut sine tjenester til høystbydende: både private bedrifter, vaklende regimer med behov for våpen og det amerikanske forsvaret. Leiesoldater har blitt Big-Business, og det mangler verken på oppdrag eller på unge gutter som vil friste lykken.

Hovedfokuset i SHADOW COMPANY er lagt til Irak-krigen, men filmen gir også et innblikk i hvem som blir leiesoldater og hvorfor de blir det. Filmen setter spørsmålstegn ved den økende out-sourcingen av militære oppdrag til private kontraktører. Dette er en problemstilling som ikke bare er aktuell i USA, men også i Norge, der militæret stadig bygges ned og i økende grad må kjøpe tjenester det tidligere selv utførte.

Regi

SHADOW COMPANY er den første helaftens dokumentaren til Nick Bicanic. Bicanic er en av grunnlegerene bak Purpose Films og har tidligere laget kortfilmen ART HISTORY.

Co-regissør Jason Bourque har tidligere laget en rekke serier og filmer for TV. SHADOW COMPANY er hans første dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}