BIFF 2012

Shadows of Liberty

2012 • 1t 33m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Shadows of Liberty
Regi
Jean-Phillippe Tremblay
Noe er galt i USA. Og temmelig nært det samme i Norge.

SHADOWS OF LIBERTY er en urovekkende dokumentar om den frie presses kår i USA. Manusforfatter, regissør og produsent Jean-Phillippe Tremblay viser hvordan en håndfull store mediekonsern kontrollerer hva som når ut til de store massene, og hvordan TV- og avisredaksjoner opererer i samrøre med offentlige myndigheter og multinasjonale selskaper.

SHADOWS OF LIBERTY gir oss et innblikk i spillet som avgjør hva som blir nyheter og hva som blir fortiet. Ikke bare vanlige mistenkte som Fox News, men også medier som New York Times og CBS får passene sine grundig påskrevet. Vi blir vitne til hvordan en rekke saker blir neddysset: Nikes behandling av kinesiske arbeidere, en uoppklart flyulykke utenfor New York, en mulig forbindelse mellom CIA og narkotikasmugling og en spionsak med en høyere embetsmann. Filmen blottlegger også den flaue dekningen av opptakten til Irak-krigen.

Regi

JEAN-PHILLIPPE TREMBLAY er født i Québec, og har studert film og jus ved universitetet i Carleton. Han har også bakgrunn fra London Film School, og er tilknyttet produksjonsselskapet Docfactory. TREMBLAY har flere mindre filmer bak seg. SHADOWS OF LIBERTY er hans første helaftens dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}