BIFF 2007

Sharkwater

2006 • 1t 29m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sharkwater
Regi
Rob Stewart
Filmen som vil forandre ditt syn på haier og gi deg ny innsikt om havets økologi

Mannen bak denne visuelt fantastiske produksjonen er Rob Stewart, som allerede som barn ble spesielt fascinert av haier. Han lærte seg tidlig å dykke og hans favorittsport er å svømme blant haier i mange verdenshav. Stewart er overbevisende i sin kritikk av media og zoologer som i alle år har fremstilt haier som blodtørstige menneskeetere. Budskapet hans er at haibestanden er viktig for å opprettholde et økosystem til havs, som raskt vil komme i sterk ubalanse om haiene utryddes.

Og det er nettopp dette SHARKWATER tar for seg – hvordan et rovfiske på haier foregår mange steder og hvordan tusenvis av haier hver dag må bøte med livet på grusomt vis. På grunn av etterspørselen i det asiatiske markedet etter haifinner, tas haiene om bord i fiskefartøyene, der haifinnene blir kuttet av, og de maltrakterte fiskene, som blir kastet levende til havs, synker hjelpeløst mot bunnen og den sikre død.

Nordmenn får også sitt pass påskrevet når Paul Watson, Rob Stewarts mangeårige venn og medarbeider, kommer til orde i flere klipp. Dessuten spiller den norske kystvakten en rolle som hensynsløse jegere på Watson og hans mannskap.

Regi

Rob Stewart er født og oppvokst i Toronto. Han begynte å filme under vann allerede som 13-åring og 18 år gammel var han instruktør i scubadykking. Han har sin bachelorgrad i biologi etter studier bl.a i Kenya og Jamaica. Han var i fire år sjeffotograf i det kanadiske Wildlife Federation, en jobb som brakte ham verden rundt og fordret tusener av timer under vann. Da han hadde oppdrag på Galapagos oppdaget han det illegale rovfisket etter hai og han bestemte seg for å lage SHARKWATER – en dokumentar som er blitt Canadas største kinosuksess, bare slått av FAHRENHEIT 9/11 og SUPERSIZE ME!

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}