SHIELD OF STRAW er en nervepirrende actionthriller, basert p..." /> SHIELD OF STRAW er en nervepirrende actionthriller, basert p..."/> SHIELD OF STRAW er en nervepirrende actionthriller, basert p...">
BIFF 2013

Shield of Straw

2013 • 2t 05m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Wara No Tate
Undertekster
Engelsk
Regi
Takashi Miike
Manus
Tamio Hayashi
Foto
Nobuyasu Kita
Produsent
Naoaki Kitajima, Shigeji Maeda, Misako Saka
Mission: Impossibru!

En annonse som utlover en dusør på én milliard yen til den som dreper Kunihide Kiyomaru, rykkes en dag inn i samtlige store japanske aviser. Bak annonsen står den mektige mangemilliardæren Ninagawa, og Kiyomaru er mannen som trolig har drept Ninagawas barnebarn. Kiyomaru innser at millioner av mennesker plutselig er ute etter å ta ham av dage, og melder seg på politistasjonen i Fukuoka. Fire politimenn får i oppdrag å bringe Kiyomaru tilbake til Tokyo i live – hvilket viser seg å bli en svært vanskelig oppgave i og med at potensielle drapsmenn gjemmer seg rundt hver eneste sving. Vil politiet få fraktet Kiyomaru til Tokyo og stilt ham for retten eller vil barbariet seire?

SHIELD OF STRAW er en nervepirrende actionthriller, basert på Kazuhiro Kiuchis bestselgende roman ved samme navn, og ble vist i hovedprogrammet under årets filmfestival i Cannes. Den japanske regissørlegenden Takashi Miike har skapt en intens og uforutsigbar film, som i tillegg til å by på stor underholdning også stiller fundamentale spørsmål om forbrytelse, straff og rettferdighet.

Regi

TAKASHI MIIKE er en anerkjent og svært produktiv japansk filmskaper. Etter debuten i 1991 har han regissert over sytti produksjoner for film og fjernsyn. Han er mest kjent for kontroversielle filmer som SHINJUKU TRIAD SOCIETY (1996), AUDITION (1999) og ICHI THE KILLER (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}