SHIRLEY: VISIONS OF REALITY er et høyst fascinerende møte me..." /> SHIRLEY: VISIONS OF REALITY er et høyst fascinerende møte me..."/> SHIRLEY: VISIONS OF REALITY er et høyst fascinerende møte me...">
BIFF 2013

Shirley: Visions of Reality

2013 • 1t 33m • Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Shirley: Visions of Reality
Språk
Engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Gustav Deutsch
Manus
Gustav Deutsch
Foto
Jerzy Palacz
Produsent
Gabriele Kranzelbinder
Å hoppe etter Hopper

Den amerikanske kunstneren Edward Hopper (1882-1967) står bak noen av det 19. århundrets mest ikoniske malerier, og arbeidet hans har tjent som inspirasjonskilde for alt fra Ridley Scotts BLADE RUNNER til en viss populær temarestaurant på Grünerløkka. I SHIRLEY: VISIONS OF REALITY har den østerrikske multikunstneren Gustav Deutsch gjenskapt 13 av Hoppers mest kjente malerier som en serie filmatiske tablåer. Med god hjelp fra filmfotografen og lyssettingstrollmannen Jerzy Palacz, forflytter Deutsch Hoppers bilder fra det lille til det store lerretet med uhyggelig presisjon. Med utgangspunkt i de ulike kvinneskikkelsene, har han skapt en fortelling om skuespillerinnen Shirley. Via interne monologer reflekterer Shirley over temaer som kunst, politikk og mellommenneskelige relasjoner, og ved hjelp av bruddstykker av radiosendinger, knyttes fortellingen om henne opp mot viktige hendelser i Amerikas historie i årene 1931-1963.

SHIRLEY: VISIONS OF REALITY er et høyst fascinerende møte mellom to kunstnere, og en kontroversiell tolkning av Hoppers uforglemmelige motiver.

Regi

GUSTAV DEUTSCH er en ledende østerrisk regissør med en undersøkende tilnærming til filmmediet. I tillegg til å ha laget filmer har han vært involvert i en rekke andre kunstneriske prosjekter, blant annet innen fotografi og arkitektur.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}