BIFF 2016

Shooting Ourselves

2016 • 1t 28m • Danmark / Norge / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Shooting Ourselves
Språk
engelsk/fransk/tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Christine Cynn
Foto
Martin Hampton, Christine Cynn
Produsent
Kristian Mosvold
Alt du vil vite om våpenindustrien (men ikke våger spørre om)

I en lagerbygning i Berlin har teaterkompaniet Rimini Protokoll rekonstruert 13 ulike rom fra forskjellige steder i verden. I hvert av disse rommene befinner det seg et fremmed menneske, som alle har hver sin historie preget av voldelig konflikt. Installasjonen bærer navnet «Situation Rooms», og er et fysisk multiplayerspill hvor deltakerne utforsker tragiske fortellinger med forbindelse til våpenindustrien.

I dokumentarfilmen SHOOTING OURSELVES skildrer regissør Christine Cynn dette kritikerroste prosjektet som har som mål å gjøre statistikken vi forholder oss til i dagliglivet mindre abstrakt. Vi treffer blant annet en indisk militærpilot i sitt helikopter, en tysk våpenprodusent i sin fabrikk, og en tidligere barnesoldat på barneskolen i Zaire. De ulike perspektivene gir et unikt innblikk i alle ledd av våpenindustrien: de moralske problemstillingene til dem som lager og bruker våpnene, den fysiske og emosjonelle ødeleggelsen for dem som blir offer for dem, og de praktiske utfordringene for dem som prøver å minimere bruken av dem.

 

Festivalgjest: Regissør Christine Cynn

Regi

Christine Cynn (USA) har tidligere regissert THE ACT OF KILLING (2012) og THE GLOBALISATION TAPES (2003) med Joshua Oppenheimer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}