BIFF 2009

Shooting Robert King

2008 • 1t 19m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Shooting Robert King
Regi
Richard Parry
Et fascinerende portrett av en mann som lever av å fotografere krig, ødeleggelse og andre menneskers lidelse

Sarajevo 1993. En 23 år gammel fersk fotograf er ankommet for å gjøre scoopet som skal gjøre ham fortjent til en Pulitzer-pris for beste foto i krigssonen. Allerede på sin første rekognosering holder han på å bli drept. Det går ikke lang tid før han innser at ambisjonene kanskje er vel store og at han er havnet i en av verdens tøffeste jobber.

Filmen SHOOTING ROBERT KING het opprinnelig ”Blood Trail” og er temmelig enestående i det at filmens regissør Richard Parry har fulgt King på nært hold i alle disse 15 årene. Parry er selv en durkdreven kameramann og filmskaper som har fulgt King i tre kriger, samt oppdrag i land som Kroatia, Bosnia, Kosovo, Tsjetsjenia, Nagorno Karabach, Irak og Afghanistan, såvel som konfliktområder som Haiti og Zaire. Robert King er i begynnelsen av filmen en temmelig grønn fotograf, mens han i samtiden er blitt en moden mann med kone og barn. Problemet er at han har fått krig i blodet og ikke kan frigjøre seg fra disse adrenalinkickene.
Robert King er tilstede under BIFF, men er allerede klar for nye oppdrag i Afghanistan – faktisk drar han direkte dit etter å ha deltatt på festivalen. Gå ikke glipp av sjansen til å møte denne fascinerende mannen!

Regi

Richard Parry er født i Kenya, men bor og arbeider i Storbritannia. Han debuterte som spillefilmregissør med SOUTH WEST 9 i 2001, før han laget fjernsynsserien "Gypsy Wars". SHOOTING ROBERT KING er hans første dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}