BIFF 2012

Shut Up and Play the Hits

2012 • 1t 48m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Shut Up and Play the Hits
Regi
Will Lovelace & Dylan Southern
LCD Soundsystem på storskjerm? Jatakk!

LCD Soundsystem holdt det bare gående i ti år, men rakk å bli utropt til grensesprengende premissleverandører av en samlet musikkpresse. SHUT UP AND PLAY THE HITS er en dokumentar om bandets aller siste konsert i Madison Square Garden, samt et portrett av en åpenhjertig og tydelig melankolsk James Murphy - bandets frontfigur og åndelige leder i alle år. I dokumentaren forsøker han i et intervju med Chuck Klosterman å forklare hvorfor han tok beslutningen om å oppløse bandet, oppturer og nedturer gjennom årene, og motstridende følelser i forhold til stjernelivet.

Filmen er delt i tre forskjellige segmenter, opptakten til konserten; selve konserten (med noen hinsides bra liveklipp); og dagen derpå, når Murphy må si farvel til instrumentene og drikke gravøl med bandet. Det hele er fortalt gjennom Klostermans intervju. SHUT UP AND PLAY THE HITS er kun en av mange musikkdokumentarer under årets BIFF og er et selvskrevet kinobesøk for alle musikkentusiaster, enten en måtte ha et forhold til LCD Soundsystem eller ei.

Regi

De britiske regissørene WILL LOVELACE og DYLAN SOUTHERN møttes første gang på filmskole i Liverpool. Sammen har de regissert en håndfull musikkvideoer og reklamefilmer. Deres første dokumentar var NO DISTANCE LEFT TO RUN (2010), en film om bandet Blur, og denne ble i 2011 nominert til Grammy. SHUT UP AND PLAY THE HITS er deres andre dokumentar sammen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}