BIFF 2003

Sibelius

2003 • 2t • Finland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sibelius
Regi
Timo Koivusalo

En episk fortelling om Finlands store komponist Jean Sibelius. Historien om hans liv flettes sammen med historien om Finland som ung nasjon som nylig har vunnet sin uavhengighet fra Russland. Filmen tar for seg Sibelius’ unge år som student i Berlin og Wien og hans vekst mot å bli en av de mest kreative menneskene Finland noensinne har fostret.

Sibelius ble utsatt for en malstrøm av utvendig press, samtidig som han hadde en sterk indre selvkritisk stemme. Det kulminerte i at hans åttende og etterlengtede symfoni ble kastet på ilden. Filmen forteller historien om et menneske som ofret enormt mye for sine enestående komposisjoner, i en samtid som var preget av nasjonal og kulturell oppvåkning. Grunnlaget for Finlands kultur og identitet ble her lagt for mange år fremover.

Regi

Timo Koivusalo (f.1963) er en velkjent finsk regissør, produsent, skribent, komponist og programleder. Hans filmkarriere er preget av finsk viljestyrke og stahet. Det hele begynte med den første Pekko filmen i 1993, PEKKO - UNGKAREN, som var skrevet av Koivusalo og regissert av Sina Kujansuu. Filmen fant raskt sitt publikum, og de neste fire i serien ble både skrevet og regissert av Koivusalo.

Andre spillefilmer inkluderer THE SWAN AND THE WANDERER (1999) og THE ROSEOF THE RASCAL (2001) som var den mest populære finske filmen det året. SIBELIUS er hans syvende spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}