BIFF 2012

Side by Side

2012 • 1t 39m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Side by Side
Regi
Christopher Kenneally
Men er det film da?

I nesten hundre år fantes det bare én måte å lage filmer på: de ble skutt, klippet og fremvist med ruller av celluloid film. I denne opplysende og underholdende dokumentarfilmen intervjuer Keanu Reeves (!) filmindustriens tungvektere for å undersøke hvordan skiftet fra celluloid film til digital film har endret hvordan filmer blir laget og vist. Reeves finner regissører som insisterer på å fortsette å lage film på «gamlemåten», som for eksempel Christopher Nolan, men også dem som har omfavnet den nye teknologien: David Lynch, James Cameron og Danny Boyle, for å nevne noen.

Reeves møter også filmfotografer, filmstudenter, produsenter, teknologer og klippere. Alle i industrien har en mening, noe som ikke er overraskende med tanke på hvordan den teknologiske utviklingen påvirker hva de lager og vi får se. I dag eksisterer digital og celluloid film side om side, men den digitale filmen er i ferd med å befeste sin hegemoniske posisjon. SIDE BY SIDE undersøker hva som er tjent, hva som er tapt og hva fremtiden vil bringe.

Regi

CHRISTOPHER KENNEALLY har jobbet i filmbransjen siden slutten av 1990-årene. Han har regissert dokumentarfilmene CRAZY LEGS CONTI: ZEN AND THE ART OF COMPETITIVE EATING (2004) og SIDE BY SIDE (2012), samt kortfilmen LOOKING OUT FOR NUMBER ONE (2009).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}