BIFF 2004

Silmido

2003 • 2t 13m • Sør-Korea

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Silmido
Regi
Kang Wu-seok

I 1968 lyktes en gruppe nordkoreanske soldater i å krysse grensa til Sør-Korea. Deres oppdrag var å ta av dage den sørkoreanske presidenten, Park Chung-hee. De nordkoreanske styrkene ble stoppet, og Sør-Korea ville ha hevn. Etterretningstjenesten rekrutterte 31 menn for å slå tilbake mot Nord-Korea ved å forsøke å ta livet av deres "store leder", Kim Il Sung.

SILMIDO baserer seg på disse faktiske hendelsene når filmen portretterer rekruttene og det umenneskelige treningsprogrammet mennene skal gjennom. I SILMIDO framstilles rekruttene som utskudd i det sørkoreanske samfunnet, blant dem finner vi for eksempel folk fra dødscellene, gjengledere og andre kriminelle. De blir satt i en to år lang treningsleir hvor de blir regelrett hjernevasket av den steinharde disiplinen. Avfallet i det sørkoreanske samfunnet blir forvandlet til drapsmaskiner, hvis eneste mål er å utføre oppgaven de har blitt satt til: Å drepe Nord-Koreas leder.

Regi

Siden debuten med SWEET BRIDES (1988) har Kang Woo-suk stått bak en rekke koreanske filmsuksesser, deriblant HAPPINESS HAS NOTHING TO DO WITH CLASS RANK (1989) og MR. MAMMA (1992). Han tok etter hvert en pause i filmskapingen og startet Cinema Service, som ble det mest framgangsrike produksjons- og distribusjonsselskapet i Korea. I 2002 vendte han tilbake til regissørstolen med PUBLIC ENEMY. SILMIDO er hans hittil største prosjekt som filmskaper.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}