BIFF 2018

Silvana

2017 • 1t 35m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Silvana - väck mig när ni vaknat
Språk
svensk
Undertekster
engelsk
Regi
Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
Manus
Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
Foto
Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis
Produsent
Stina Gardell, Anna Weitz
Verdens beste Imam

Artist. Feminist. Homoikon. Antirasist. Siden debutalbumet “Rekviem” i 2013 har rapperen Silvana Imam vært en tydelig stemme i den svenske offentligheten, og de siste årene har musikken og budskapet hennes også funnet veien utenfor landets grenser. I dokumentarfilmen SILVANA får vi møte popstjernen bak de skarpe tekstene og den fryktløse fasaden – og et intimt innblikk i hennes forhold til artisten Beatrice Eli.

Silvana Angelina Imam ble født i det som i 1986 fortsatt var Sovjetunionen. Hun er barn av en syrisk far og en litauisk mor, og flyttet til Sverige som fireåring. Denne bakgrunnen gjør henne unikt egnet til å analysere og kommentere tidsånden i et Sverige som de siste årene har vært gjenstand for en opphetet debatt om innvandring og kulturforskjeller – men som det tydelig fremgår av SILVANA, er hun først og fremst et lyrisk og musikalsk talent av de sjeldne. Denne prisbelønte dokumentaren er et åpenhjertig og utradisjonelt møte med en av Skandinavias mest særegne og inspirerende artister.

Regi

Mika Gustafson (Sverige, 1988), Olivia Kastebring (Sverige, 1987), Christina Tsiobanelis (Sverige, 1987) SILVANA er regissørenes første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}