BIFF 2005

Simon

2004 • 1t 40m • Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Simon
Regi
Eddy Terstall
En bittersøt komedie om å være sterk og holde humøret oppe når man er alvorlig syk og døden nær

SIMON er første del i en trilogi om det nederlandske samfunnet slik regissør Eddy Terstall ser det. Han ønsker med trilogien å presentere det følelsesmessige, religiøse og offentlige livet til nederlendere gjennom å utforske temaene død, sex og politikk.

Simon driver en hasjbar i Amsterdam, har kjæreste, flere elskerinner og to barn i Thailand. En dag kjører han på den homofile tannlegestudenten Camiel. Nonchalant slenger Simon Camiel i baksetet og kjører ham til sykehuset. Dette er starten på et uvanlig vennskap mellom den sjenerte Camiel og den frilynte Simon. De forblir venner helt frem til de reiser på tur til Thailand, hvor Camiel roter seg bort i Simons kjæreste. Åtte år senere krysses veiene deres igjen, men mye er forandret: Simon er helt alene med en fremskredet kreftsykdom og bare noen måneder igjen å leve, mens Camiel skal gifte seg med partneren sin. SIMON er en bittersøt komedie om medfølelse, forståelse og vanskelige valg.

Regi

Nederlandske Eddy Terstall (f. 1964) har studert politikk og sosiologi ved Universitetet i Amsterdam. Siden debuten TRANSIT (1992) har han laget seks spillefilmer. SIMON er hans største publikumssuksess så langt, og den vant tre priser på den nederlandske filmfestivalen. SIMON var også Nederlands offisielle bidrag til Oscar-utdelingen 2005.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}