BIFF 2009

Sin Nombre

2008 • 1t 36m • Mexico / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sin Nombre
Regi
Cary Joji Fukunaga
En eventyrlig film om jakten på et bedre liv

Sayra er en tenåring fra Honduras som lengter etter en lysere framtid. For å komme seg til USA må hun reise gjennom hele Mexico på taket til et godstog. Dette er en farefull ferd og foran henne er det mange uventede hendelser som former den skjebnesvangre reisen. 17 år gamle Caspar er medlem av den meksikanske gategjengen Mara Salvatrucha. Caspar er en herdet ung gutt som lever i et brutalt univers, men til tross for et hardt ytre aner vi en utilpasshet. Caspar og Sayra møtes i det Caspar forsøker å forlate gjengen. Han blir tvunget til å flykte på det samme togtaket som Sayra. Slik møtes de to, han på flukt fra en brutal fortid og hun på jakt etter en bedre framtid. Deretter følger reisen inn i et ukjent land, mot et bedre liv, fulgt av håpet om frelse og frihet.

SIN NOMBRE er en sterk dramathriller som portretterer mennesker som satser alt i en desperat situasjon. Med utmerket regi, og vakre bilder som gjengir skjønnheten, såvel som farene i det meksikanske landskapet, fortelles en historie om desperasjon og håp, båret fram av et gode prestasjoner fra unge, ukjente skuespillere. En film som engasjerer, rører og holder deg på kanten av setet til siste slutt. Filmen hadde verdenspremiere på Sundance i 2009, hvor den fikk prisen for beste regi og beste fotografi.

Regi

Cary Fukunaga er en amerikansk regissør og filmfotograf. I tillegg til å ha arbeidet som fotograf på en lang rekke filmer, har han også regissert flere kortfilmer. SIN NOMBRE er hans langfilmdebut som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}