BIFF 2005

Sirkel

2005 • 1t 27m • Bergen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sirkel
Regi
Aleksander Nordaas
En nullbudsjettspillefilm fra Bergen ser dagens lys under BIFF

Kanskje det er slik det er å være student i Bergen i dag? Det er i hvert fall mye som tyder på at Aleksander Nordaas og gjengen rundt ham har funnet at de ville sprite opp hverdagen og studietiden med en blanding av grøss og litt romantikk i en lett forening. Resultatet er blitt en produksjon som har kostet minimalt, men som faktisk leverer langt på vei både hva gjelder filmatisk håndverk, uttrykk og skuespill.

Harald er nyinnflyttet fra Østlandet og skal begynne på franskstudier. På Studentsenteret treffer han en underlig skrue fra Sunnhordaland som er spesialist på gnagere og sannsynligvis studerer biologi. Filmens svarte får Noah er også sørfra og det er vel lite trolig at han studerer noe som helst. Harald treffer ham på senterets toalett. Noah tar med Harald på vennetreff - en lukket gruppe ungdommer som spiller "Flasken peker på" og hvor reglene er at hver enkelt er nødt til å utføre oppdraget som blir krevd av dem. Etterhvert som Harald blir bedre kjent med June, som også Noah har et forhold til, begynner utfordringene å by på ekstra store problemer og leken blir til alvor.

Regi

Aleksander Nordaas (f. 1982) kommer her med sin spillefilmdebut. Filmen er spilt inn på et totalt nullbudsjett, og Aleksander står for manus, regi, foto og klipp. Etter å ha laget noen kortfilmer og musikkvideoer ville han ta steget videre med spillefilm. Sommeren 2004 startet skrivingen av manuset, og produksjonen kom i gang allerede tre måneder senere. Aleksander driver til daglig Yesbox Productions sammen med kollegaen Bernt Ove Moss, og er i skrivende stund i gang med manuset til neste spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}