BIFF 2011

Skrivesperre

2011 • 0t 47m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Skrivesperre
Regi
Geir Henning Hopland
Selvironisk kritikk av filmbransjen

Etter å ha vunnet Amanda for beste manus, sliter filmens hovedperson med å følge opp suksessen. Han føler selv at han aldri har levert noe originalt. Vår usikre og naive protagonist blir offer for alle som vil ha en bit av hans neste prosjekt, inkludert kvinnen som spiller Pippi på det lokale friteateret. Han forelsker seg hodestups og vil forfatte et spesialmanus kun for henne for å vinne hennes gunst. Samtidig opplever han at han må kjempe med andre for å få oppmerksomhet og anerkjennelse.

Bergensregissør Geir Henning Hopland har laget en metafilm om den lokale filmbransjen med SKRIVESPERRE. Med denne velskrevne filmen viser Hopland at han er i besittelse av både timing og et stilsikkert komisk talent. En kortere versjon av filmen ble vist på årets kortfilmfestival i Grimstad, men BIFF viser filmen i sin fulle lengde på 47 minutter, attpåtil på Cinemateket, samme sted som en av filmens scener finner sted.

Regi

Geir Henning Hopland (f. 1970) er manusforfatter, regissør og produsent. Han har laget kortfilmer, musikkvideoer og dokumentarfilmer, og har vunnet flere priser. Han jobber nå med en TV-serie basert på Johan Harstads roman Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}