Å få muligheten til å være privatdetektiv er en hemmelig drø..." /> Å få muligheten til å være privatdetektiv er en hemmelig drø..."/> Å få muligheten til å være privatdetektiv er en hemmelig drø...">
BIFF 2013

Skyggen

2013 • 0t 45m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Skyggen
Språk
Norsk
Undertekster
Ingen
Regi
Line Hatland
Manus
Line Hatland
Produsent
Kristine Ann Skaret
Norges første kvinnelige privatetterforsker løser sin siste sak – nemlig seg selv

SKYGGEN følger privatdetektiv Mary Reklevs liv, både som privatperson og profesjonell problemløser. Da hun oppga sin turbulente karriere, ønsket Reklev å ta et oppgjør med seg selv. I denne dokumentaren får vi et innblikk i hennes liv som privatdetektiv, gjengitt i fiktive rekonstruksjoner av faktiske saker kombinert med gamle bilder og videosnutter fra hennes barndom. SKYGGEN er ikke bare et rørende portrett av en kvinne som ikke evnet å gi seg før sannheten lå på bordet, men også en åpenhjertig skildring av hvordan hennes utradisjonelle og turbulente yrke påvirket livet utenfor jobben.

Å få muligheten til å være privatdetektiv er en hemmelig drøm blant mange, men den avhengighetsskapende og nærmest sykelige nysgjerrigheten som følger med arbeidet gir ringvirkninger også langt utenfor selve jobben. Etter å ha gravd frem tusen sannheter om andre, skal Mary Reklev nå grave frem sin egen.

Regi

LINE HATLAND (1969) er regissør hos produksjonsselskapet Mediaoperatørene, og har tidligere regissert flere dokumentarer, hvorav BLITZ (2004) og HOW HAPPY CAN YOU BE (2006) er de mest kjente. Filmene hennes har blitt vist på fjernsyn og festivaler over hele Europa.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}