BIFF 2007

Skyggespill

2007 • 1t 29m • England

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sleuth
Språk
Engelsk
Regi
Kenneth Branagh
Manus
Harold Pinter
Michael Caine og Jude Law briljerer i Branaghs kammerspill, men hvem har overtaket på den andre?

Michael Caine spilte i den opprinnelige SLEUTH (SPILLET ER SLUTT) fra 1972 – den gang mot Laurence Olivier. Da var Caine den unge mannen Milo Tindle som oppsøker den verdensberømte forfatter og mangemillionæren Andrew Wyke. I Branaghs versjon er Michael Caine den gamle, kyniske og bitre forfatteren som er blitt forlatt av sin kone til fordel for den langt yngre skuespilleren Tindle. De to kommer sammen på forfatterens gods – den unge Tindle vil be om at Wyke gir sin kone skilsmisse. Men Wyke har en annen plan. Han vil at Tindle skal stjele en smykkesamling verdt en anselig sum millioner fra safen hans. Om Tindle gjør dette etter instruksjoner av Wyke, kan han selge smykkene i Amsterdam hos en kjøper som venter på ham der. Fortjenesten vil han kunne beholde – og hustruen likeså. Skilsmisse blir det ikke snakk om. Men hvem har overtaket?

Jude Law briljerer som den unge mannen som blir nødt til å veie fordeler og ulemper, risiko og tillit mot hverandre. Og Kenneth Branagh får mye ut av dette kammerspillet om to menn som prøver å overgå hverandre i psykisk fornedrelse.

Regi

Kenneth Branagh (Belfast 1960) har laget en rekke kjente filmer og er ellers kjent som en eminent teaterinstruktør og en Shakespeare-kjenner av rang. Han er i tillegg skuespiller. Han debuterte som filmskaper med HENRY V (89) og andre kjente filmer er PETER'S FRIENDS (92) MUCH ADO ABOUT NOTHING (93), HAMLET (96), AS YOU LIKE IT (06) og THE MAGIC FLUTE (06).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}