BIFF 2011

Sleeping Beauty

2011 • 1t 44m • Australia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sleeping Beauty
Regi
Julia Leigh
Den som sover synder ikke

Lucy er en ung universitetsstudent med en apatisk holdning til livet. Hun er likegyldig til det meste, om det så er å være vitenskapelig forsøkskanin, utføre monotont kontorarbeid eller bli tilbudt tilfeldig sex. Hun bruker all sin fritid på deltidsjobber – ikke fordi hun trenger penger, men mer i en søken etter mening ved å gjøre ting for andre. Arbeidslivet tar dog en mer spesiell retning når hun svarer på en jobbannonse og møter Clara, en tilsynelatende sømmelig kvinne som organiserer fetisjistiske scenarioer. Lucys første oppdrag er å servere vin i dekadente middagsselskaper kun iført undertøy. Relativt upåvirket av den noe absurde settingen gjennomfører hun dette med glans, og blir tilbudt en ny jobb av Clara – å bli en sleeping beauty.

SLEEPING BEAUTY er en ambisiøs og provokativ blanding av feministisk kritikk og en øvelse i filmuttrykk. Filmen er et sanselig og tankevekkende verk som trosser forventningene om klare konklusjoner, og som Lucy selv mystisk og kompleks under den kjølige, men vakre og tiltalende overflaten.

Regi

Julia Leigh er en australsk romanforfatter og regissør. Hun begynte med å studere jus, men skiftet fort til skriving og fikk siden jobb ved Australian Society of Authors. Leigh er forfatteren bak den kritikerroste THE HUNTER, som i 2011 ble tilpasset filmlerretet og omgjort til spillefilm. Hun skrev også filmmanuset til SLEEPING BEAUTY, som ble hennes debut som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}