BIFF 2007

Smiley Face

2007 • 1t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Smiley Face
Regi
Gregg Araki
En herlig komedie om en jente som kommer i skade for å ete brownies med lugubert innhold.

Gregg Araki er en herlig, anarkistisk fargeklatt av en regissør og enfant terrible i Los Angeles' filmverden. Vi husker han fra BIFF i 2004 da han vant juryens pris for MYSTERIOUS SKIN. Her er en diametralt motsatt sak – en komedie – om det å få i seg stoffer som gjør en høy. Tittelen SMILEY FACE henspiller på ecstasy og sannelig får Jane seg litt av en tur da hun uforvarende spiser en brownie som er fullstappet med hjernedynamitt!

Dette er først og fremst Anna Faris sin film. Hun stråler og imponerer som den påvirkede (mildt sagt) Jane som får seg en tur i det blå. Hun er så til de grader tilstedeværende og opplagt i rollen at hadde det ikke vært for tema og regissør, kunne hun blitt nominert til Oscar for rolletolkningen. Skal du se noe for lattermusklene er denne en av våre favoritter i år.

Regi

Gregg Araki (Los Angeles, 1959) studerte filmproduksjon ved Universitetet i Southern California. Han er en meget kontroversiell filmskaper på grunn av de seksuelt ladete temaene han tar opp, og han regnes som en sterk homoaktivist. Filmer fra hans hånd er blant annet TOTALLY F***ED UP (93), THE DOOM GENERATION (95) og SPLENDOR (99) og MYSTERIOUS SKIN (04).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}