2011 • 33t 31m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Snapshots fra en ferie eller en film med tittelen balansekunst
Regi
Anniken Hoel
I know what I did last summer

SNAPSHOTS åpner med at voiceoveren hvisker følgende ord: "Når jeg har et videokamera i hendene og begynner å filme, skjer det noe magisk med meg. Det er som om jeg forsvinner og en annen person trer frem".

Med SNAPSHOTS har Anniken Hoel laget en film om nettopp dette rollespillet som oppstår når man trer inn i rollen som dokumentarist, og om rollespillet en automatisk tar del i når en forlater sine vante rammer, forflytter seg over landegrenser og glir inn i sosiale sammenhenger der en ikke har noen fastlagt posisjon. Å skape film under disse forutsetningene er langt fra uproblematisk. For er det ikke en overhengende fare for at en vestlig dokumentarfilmskaper utenfor sitt rette element vil ende opp med å reprodusere postkoloniale og eksotifiserende forestillinger, når hun med kamera i hånd og fascinasjon i blikket nærmer seg fremmede kulturer på andre siden av kloden? Disse og lignende spørsmål tas opp i dette poetiske og refleksive filmatiske essayet fra Goa.

Regi

Anniken Hoel er en norsk regissør som jobber med filmprosjekter i krysningen mellom dokumentarfilm, kunst og politisk film. Hun har base i Tromsø og Berlin, og er nå aktuell med SNAPSHOTS FROM A VACATION, OR A FILM ENTITLED A FINE BALANCE (2011).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}