BIFF 2000

Snatch

2000 • 1t 42m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Snatch
Språk
Engelsk
Regi
Guy Ritchie
Manus
Guy Ritchie
Foto
Tim Maurice-Jones
Produsent
Matthew Vaughn
Et diamantran med ville ringvirkninger, en rufsete underverden med illegal boksing, tvilsomme våpehandlere, hevngjerrige svinerøktere, en fargerik Irsk sigøyner.... og en hund.Franky Four Fingers, Doug "The Head", Boris "The Blade", Bricktop, "One Punch" Mickey og "Bullet Tooth Tony" og Turkish. Med slike navn, med Londons underverden som scene, og med Vinnie Jones som gla'voldsutøvende bodyguard kan det ikke være noe annet enn en ny film fra Guy Ritchie, mannen bak "Lock Stock and Two Smoking Barrels

Etter at en kjempediamant blir stjålet settes igang en kjedereaksjon hvor alle lurer alle, ingen kan stole på noen, og hvor generøse doser mer eller mindre rettferdig brutalitet utøves. Selve ranet går bra, men når en av tyvene, Franky Four Fingers, mellom lander i London begynner vanskelighetene. Her skal han levere noen mindre stener til sjefens fetter Doug The Head og andre lokale juvelerer. Selve hovedmålet for kuppet er en kjempestor diamant som skal videre til sjefen i New York, Avi. Franky blir fristet til å sette en større sum penger på en ulovlig boksekamp, men det han ikke vet er at han blir ført bak lyset. Bookmakeren Boris The Blade, pantelånerne Vinny og Sol, samt sjåføren av fluktbilen, Tyrone, står parat til å rane Franky for alle diamantene hos bookmakeren.

Nå går alt galt. Franky blir drept, og diamanten har fått nye eiere. Problemet er at alle er ute etter diamanten, og ingen er i stand til å holde på den. Den skifter stadig eiere og beveger seg gjennom et usedvanlig frynsete miljø i Sør London, der volden herjer. Det arrangeres ulovlige boksekamper og hundekamper, det er kjeltringer i alle kriker og kroker, og det hele administreres av den skruppelløse lokale mafiabossen Bricktop. Han er mannen bak boksekampene og i egenskap av å være svinerøkter har han et ekstra og temmelig uappetittlig kort i ermet: Oppfører du deg ikke, blir du grisefor.

Alle planer impliserer og temperament eksploderer mens hunder, diamanter, campingvogner, boksere og et stort assortement våpen ugjenkallelig havner i et kaotisk klimaks hvor det er alle mot alle og ingen er garantert å våkne til en ny dag...

BENICIO DEL TORO (Franky Four Fingers) er amerikaner og kjent for roller i blant annet De mistenkte, Frykt og avsky i Las Vegas, Swimming With Sharks, The Fan, Basquiat og Licence To Kill.

DENNIS FARINA (Avi) er også amerikaner og et velkjent fjes etter å ha satt sitt preg på filmer som Get Shorty, That Old Feeling, Midnight Run, Redd menig Ryan, Utenfor rekkevidde, Manhunter og mange andre.

ALAN FORD (Bricktop) er veteran fra engelsk fjernsynsproduksjon gjennom 30 år, men er også kjent for et knippe kjente filmer. Han var med i Lock, Stock And Two Smoking Barrels og har ellers vært å se bl.a. i The Long Good Friday, An American Werewolf In London, og Chaplin.

GOLDIE (Bad Boy Lincoln) er også blant filmens kjente fjes. Han er første og fremst kjent for musikken sin, men har luktet på film, ikke minst gjennom sin rolle i den siste James Bond-filmen The World Is Not Enough.

VINNIE JONES (Bullet Tooth Tony) er som de fleste vet tidligere fotballstjerne. Han filmdebuterte i Guy Ritchies forrige film Lock Stock And Two Smoking Barrels og var å se i Gone In 60 Seconds tidligere i år. Han dukker opp i flere filmer fremover, bl.a. mot John Travolta i thrilleren Swordfish.

BRAD PITT er utvilsomt det mest kjente filmfjeset i Snatch. Hans mange filmer inkluderer blant annet Thelma &sLouise, Fight Club, Meet Joe Black, Se7en, Twelve Monkeys, Kalifornia, Syv år i Tibet og Legends Of The Fall.

MIKE REID (Doug The Head) er kjent fra den populære engelske TV-serien EastEnders der han har spilt rollen som Frank Butcher i 12 år.

RADE SHERBEDGIA (Boris The Blade) er kroat med filmkarriere som strekker seg mer enn 30 år tilbake. Hans mest kjente filmer er Before The Rain, The Saint, Eyes Wide Shut, Space Cowboys, M:I-2, Mighty Joe Young og Stigmata.

JASON STATHAM (Turkish) er filmens forteller. Han debuterte i Lock Stock And Two Smoking Barrels.

GUY RITCHIE debuterte som regissør med Lock Stock And Two Smoking Barrels, en film mange hevder var britisk filmproduksjons redning da den hadde premiere for to år siden. Ritchie skrev også manus, hvilket han også har gjort til Snatch. Kjendisstatusen skulle for øvrig være sikret for en stund, i og med at han er far til Madonnas andre barn.

Regi

Guy Ritchie
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}