BIFF 2016

Snowden

2015 • 2t 14m • Tyskland / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Snowden
Språk
engelsk
Undertekster
norsk
Regi
Oliver Stone
Manus
Kieran Fitzgerald, Oliver Stone, Luke Harding og Anatoly Kucherena
Foto
Anthony Dod Mantle
Produsent
Moritz Borman, Eric Kopeloff, Philip Schulz-Deyle og Fernando Sulichin
Filmen Hollywood ikke turte å lage

Med ingredienser som statlig overvåkning, internasjonalt maktspill og en varsler som fryktløst taler amerikanske myndigheter midt imot, var det bare et spørsmål om tid før Oliver Stone laget film om Edward Snowden-saken. Med seg på laget har han Joseph Gordon-Levitt, som spiller tittelrollen som den omstridte og ettersøkte varsleren, samt blant andre Shailene Woodley, Nicolas Cage, Melissa Leo og Zachary Quinto. SNOWDEN er en nervepirrende politisk thriller fra virkeligheten, som lar Stone gjøre det Stone gjør best – nemlig å lage kontroversielle samfunnskritiske underholdningsfilmer.

Faktisk er SNOWDEN såpass kontroversiell at samtlige amerikanske filmstudioer nektet å ha noe med den å gjøre; det var kun takket være tyske og franske investorer at filmen i det hele tatt ble spilt inn – og da attpåtil i Tyskland. Edward Snowdens mot og standhaftighet har åpenbart vekket noe i den erfarne regissøren, for med dette leverer Oliver Stone sin beste og mest relevante film på mange, mange år.

Regi

Oliver Stone (USA, 1946) Filmer i utvalg: W. (BIFF 2008), COMANDANTE (2003), ANY GIVEN SUNDAY (1999), NATURAL BORN KILLERS (1994), JFK - SAKEN FORTSETTER (1991), WALL STREET (1987), PLATOON (1986)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}