BIFF 2012

Soldier/Citizen

2012 • 1t 08m • Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bagrut Lochamim
Regi
Silvina Landsmann
Teori og praksis – om ikke i den rekkefølgen.

I dokumentarfilmen SOLDIER/CITIZEN følger vi en gruppe israelske soldater, som på tampen av sin tid i Israel Defense Force får muligheten til å fullføre videregående. Det er et intensivt kurs, og særlig går det hett for seg i ett av fagene, hvor undervisningslederen tvinger de unge soldatene til å reflektere over begreper som toleranse, demokrati og menneskerettigheter. For selv om elevene er kledd i uniform og har et maskingevær liggende på gulvet ved siden av pulten sin, blir de nødt til å forsvare seg selv ved hjelp av argumenter og retorikk snarere enn skytevåpen og bulldosere.

Ved å rette kamera mot israelske soldater utenfor sitt rette element, tydeliggjør regissør Silvina Landsmann det urovekkende store spennet mellom ideologien Israel er grunnlagt på, og de unge soldatenes forståelse av det israelske prosjektet. Filmens store styrke er imidlertid at den på tross av dette også utfordrer det unyanserte bildet av den israelske hæren som et ubarmhjertig og brutalt verktøy med hvilket myndighetene rydder plagsomme problemer av veien.

Regi

Silvina Landsmann er en argentinsk produsent og regissør. Hun studerte film ved universitetet i Tel Aviv for så å flytte til Paris, hvor hun regisserte sin første film COLLEGE (Prix les Ecrans Documentaires, 1998). Landsmann har videre regissert, produsert og filmet POST PARTUM og UNTO THY LAND (Grand Prize - Ateliers d'Art de France - Exceptional Work, 2010). Hennes siste film, SOLDIER/CITIZEN fikk Caligari Film Prize Special Mention på Berlinalen 2012.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}