2021 • 1t 50m • USA / Danmark

88 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Pernille Rose Grønkjær
Manus
Pernille Rose Grønkjær, Kristina Korsholm, Per Sandholt
Foto
Ben Bernhard
Produsent
Pernille Rose Grønkjær, Sigrid Jonsson Dyekjær, Eva Mulvad, Mikala Krogh
15 av klodens smarteste mennesker legger en slagplan for å redde verden

SOLUTIONS er en film om å redde verden. I 2018 møttes 15 ledende forskere fra forskjellige fagfelt til en ti dager lang workshop i New Mexicos ørken for å forsøke å pønske ut løsninger på noen av de største utfordringene menneskeheten står overfor i dag. Den danske dokumentarfilmskaperen Pernille Rose Grønkjær har fulgt denne prosessen, og her gir hun oss et innblikk i hva som skjer når noen av verdens smarteste mennesker kommer sammen for å arbeide frem strategier for å håndtere alt fra global oppvarming til økende sosioøkonomiske forskjeller og truslene mot demokratiet.

Problemstillingene og prognosene som diskuteres kan synes overveldende i sin dysterhet, men selv om forskerne ikke er redde for å se realitetene i øynene, er de også utpreget løsningsfokuserte i sin tilnærming til dem. Denne kombinasjonen av briljante hjerner, konstruktiv tenkning og godt dokumentarhåndverk gjør SOLUTIONS til en film man ikke bare føler seg litt smartere etter å ha sett – men også inspirert til å gjøre verden til et bedre sted.

Visningen onsdag 27. oktober er en jubileumsvisning for Universitetet i Bergen 75 år, og denne visningen er gratis med billett og åpen for alle.

Regi

Pernille Rose Grønkjær (Danmark) Filmer i utvalg: HUNTING FOR HEDONIA (BIFF 2019), DEN ANDEN SIDE (2017), GENETIC ME (2014), LOVE ADDICT (2011), THE MONASTERY: MR. VIG AND THE NUN (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}