BIFF 2012

Something from Nothing: The Art of Rap

2012 • 1t 46m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Something from Nothing: The Art of Rap
Regi
Ice-T
Rapmusikkens historie sett innenfra

Det har vært haugevis av dokumentarer om rapmusikk før, men ingen av dem har vært regissert av Ice-T. Han har et fortrinn i forhold til mange av de andre regissørene i og med at han har vært en del av rapmusikken siden tidlig åttitall. Følgelig kjenner han godt mange av de rapperne som blir intervjuet her, og følgelig er også SOMETHING FROM NOTHING: THE ART OF RAP en nokså personlig reise for Ice-T. Filmen forteller historien om rapmusikken fra dens spede begynnelse til dens verdensomspennende jerngrep om trendene i populærmusikken i dag.

Ice-T tar for seg rapmusikkens røtter og musikkens levende mekanismer, og med seg på laget har han fått en imponerende samling rappere, som i tillegg til å stå for det musikalske akkompagnementet alle gir intervjuer om sine erfaringer i bransjen. Utvalget er variert, fra Grandmaster Flash og de som startet sjangeren via globale superstjerner som Snoop Dogg og Kanye West. SOMETHING FROM NOTHING: THE ART OF RAP blir et BIFF-høydepunkt for musikkinteresserte generelt og rapfantaster spesielt.

Regi

ICE-T (født Tracy Marrow) er rapper, skuespiller og en levende legende innen sitt felt. Siden 1987 har han gitt ut åtte album, der fire av dem har solgt til gull og ett til platinum. Han startet tidlig en parallell karriere som skuespiller, og har vært en fast del av serien «LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT» (1999) de siste tolv årene. SOMETHING FROM NOTHING: THE ART OF RAP er hans regidebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}