BIFF 2011

Something Ventured

2011 • 1t 24m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Something Ventured
Regi
Dan Geller & Dayna Goldfine
Om det post-industrielle samfunnets fødsel og dets fødselshjelpere

SOMETHING VENTURED forteller historien om det post-industrielle samfunnets fødsel og dets fødselshjelpere. Vi får høre fra datidens beste entreprenører om hvordan de samarbeidet med disse investorene om å skape eventyrlige suksesshistorier som blant andre Intel, Apple, Cisco, Atari, Genentech og Tandem. Det er til dels selvtilfredse fortellinger, men på den annen side: de har ett og annet å være tilfredse med. Verden hadde sett ganske annerledes ut uten nyvinningene disse selskapene har bidratt med: PCer, Internett og ulike livreddende medisiner.

Filmen knytter den voldsomme akselerasjonen i innovasjon og teknologiske fremskritt til en ny form for ekstremt risikovillige investorer. Dette var visjonære unge menn som så potensial i prosjekter få forstod rekkevidden av, og som tok en vanvittig sjanse. Det er disse den gang unge menn som ser tilbake på sine kapitalistiske eventyr og forteller historien i SOMETHING VENTURED – Tom Perkins, Don Valentine, Arthur Rock, Dick Kramlich og flere.

Regi

Dan Geller og Dayna Goldfine har i mer enn tyve år laget dokumentarer sammen om ulike temaer innen kunst, utdannelse, historie og kultur. Filmene deres har fått bred distribusjon i USA og internasjonalt. De er også blitt møtt med anerkjennelse ved filmfestivaler over hele verden, blant annet i Sundance, Toronto og Berlin. I tillegg til SOMETHING VENTURED, står Geller/Goldfine bak filmene BALLET RUSSES (2005); NOW AND THEN: FROM FROSH TO SENIORS (1999); KIDS OF SURVIVAL: THE ART AND LIFE OF TIM ROLLINS KOS (1996); FROSH: NINE MONTHS IN A FRESHMAN DORM (1994); og ISADORA DUNCAN: MOVEMENT FROM THE SOUL (1989). Geller har en grad i historie fra Cornell University og en grad i dokumentarfilmproduksjon fra Stanford University. Goldfine har en grad i kvinne- og kjønnsteori fra Stanford University, og har studert film ved De Anza College i Cupertino i California.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}