SOMM byr på et glimt inn i en verden som de færreste av oss ..." /> SOMM byr på et glimt inn i en verden som de færreste av oss ..."/> SOMM byr på et glimt inn i en verden som de færreste av oss ...">

2012 • 1t 33m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Somm
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Jason Wise
Manus
Jason Wise
Foto
Jackson Myers
Produsent
Jason Wise, Christina Wise, Jackson Myers
Og så var det vinkelneren som hadde litt sånn halvtørr sans for humor

SOMM er historien om fire venner og vinkelnere som har satt seg som mål å bestå den prestisjefylte Master Sommelier Exam – verdens mest krevende test av smaksløker og gane. Siden 1969 har færre enn 200 vinkelnere bestått prøven og vunnet retten til å titulere seg selv som Mester, men dette stopper ikke firkløveret Ian, Dustin, Brian and Dlynn. Sammen har de utarbeidet et intensivt treningsprogram, og i oppkjøringen til prøven lukter, smaker og spytter de ut mer vin enn en gjennomsnittlig vinentusiast drikker i løpet av et menneskeliv.

SOMM byr på et glimt inn i en verden som de færreste av oss visste at eksisterte – en verden preget av en altoppslukende kjærlighet til vin, absurde mengder esoterisk kunnskap og et detaljfokus som grenser til det maniske. Ved å strukturere filmen som en klassisk idrettsfilm, gjør regissør Jason Wise filmen tilgjengelig også for den delen av publikum som ikke kan skille en chianti fra en chablis. Resultatet er en underholdende skildring av et miljø som setter sin stolthet i å være utilgjengelig for den gemene hop.

Regi

JASON WISE er en amerikansk regissør. SOMM er hans første helaftens dokumentarfilm, men han har også laget kortdokumentarer om viktige samfunnsspørsmål.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}