BIFF 2021

Sommerbarna

2021 • 1t • Norge

31 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Festival

BIFF KINO

Språk
tysk/norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Linn Helene Løken
Manus
Linn Helene Løken
Foto
Christer Sev, Frida Marie Flatland
Produsent
Guro Sollie Hansebakken
En glemt fortelling om ferier og forsoning i etterkrigstidens Europa

Visste du at titusener av tyske barn i tiårene etter andre verdenskrig ble sendt til Norge om somrene? I SOMMERBARNA utforsker filmskaper Linn Helene Løken sin mors ukjente historie og programmet hun var en del av. Sommeren 1957 kom fire år gamle Gaby fra Vest-Berlin til Sandefjord, hvor hun skulle tilbringe sommeren hos en ukjent familie. Gaby var et av rundt 70 000 tyske barn som ble sendt til Norge og Sverige i etterkrigstiden, som del av et forsøk på å skape forsoning i en verdensdel som fortsatt var sterkt preget av den verste krigen i menneskehetens historie. Men selv om hensikten var god, var ikke oppholdene i Norge utelukkende positive for de tyske barna.

SOMMERBARNA starter som en film om regissørens egen mor, men utvikler seg raskt til en utforskning av en i dag glemt del av norsk og europeisk historie. Dette er en gripende og personlig dokumentar om et prosjekt som satte dype spor i de som deltok og spilte en liten, men ikke ubetydelig rolle i å forme det Europa vi kjenner i dag.

Filmgjester 17/2: Etter filmen vil Linn Helene Løken (regissør) og Astri Andresen (professor i historie ved UiB) slå av en prat og svarer på spørsmål fra salen. SOMMERBARNA vant prisen for Beste norske dokumentar på BIFF i 2021.

Regi

Linn Helene Løken (Norge) SOMMERBARNA er Løkens første helaftens dokumentar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}