BIFF 2008

Sommerlunsj i Roma

2009 • 1t 16m • Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Pranzo di Ferragosto
Språk
Italiensk
Regi
Gianni Di Gregorio
Manus
Gianni di Gregorio
Foto
Gian Enrico Bianchi
Produsent
Matteo Garrone
Lun italiensk komedie om en godt voksen mann som får sitt hjem invadert av eldre fruer

I Venezia kom vi over denne herlige italienske komedien om Gianni på rundt 60 år som bor sammen med sin gamle, aristokratiske mor. De er i ferd med å drukne i gjeld, og Gianni blir nødt til å stille opp for gjeldsinnkreveren når denne må utenbys for å få behandlet sin dermatitt: Gianni må passe på gjeldsinnkreverens mor så lenge. Gianni blir dårlig av denne ekstra påkjenningen, men når han går til legen, viser det seg at også legens mor trenger et sted å bo for helgen. Til slutt er Giannis verden invadert av gamle damer.

Regissøren sier at han selv levde lange perioder med sin mor, som var en overveldende kvinne. Hans kone og døtre rømte stedet – de hadde overlevelsesinstinktet i behold. Gianni spiller selv rollen som den middelaldrende mannen. Da han var på jakt etter en skuespiller og forklarte at han trengte en herre som var lettere alkoholisert og som bodde med sin 100 år gamle mor, ble han møtt med for mange alvorlige ansiktsuttrykk. Til slutt ga han opp å lete mer og påtok seg oppgaven selv.

Regi

Gianni Di Gregorio (Roma, 1949) er utdannet i regi og skuespill ved Accademia di Arti Sceniche i Roma og arbeidet i flere år med teater før han begynte å skrive for film. Sammen med Matteo Garrone har han blant annet laget filmen UTSTOPPEREN (2002) som BIFF viste i 2003. Han har også arbeidet tett med Garrone på høstens kinofilm GOMORRA.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}