BIFF 2008

Son of Rambow

2007 • 1t 37m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Son of Rambow
Språk
Engelsk
Regi
Garth Jennings
Manus
Garth Jennings
En kjærlighetserklæring til film, fantasi og Rambo

Møt Will. Han har blitt kjærlig oppdratt av en meget religiøs mor og hennes sekt. Han er et mishandlet barn. Mishandlet på den måten at han aldri har sett en film, aldri sett på TV, aldri lest en tegneserie. Til gjengjeld, eller kanskje derfor, er hans fantasi livligere enn hos de fleste. Når den blyge Will møter den frekke og fandenivoldske rebellen Lee Carter, blir han introdusert for filmmediet med et brak, nærmere bestemt en piratkopiert RAMBO: FIRST BLOOD fra start til slutt. Will og Lee Carter bestemmer seg så for å gjenskape spenningen fra filmen i en oppfølger om Rambos sønn...

SON OF RAMBOW er en eneste stor ode til Filmen, dedisert til den entusiasmen og gleden man kan oppleve i møtet med en film. Den handler om hvordan filmer fremkaller følelser, hvordan de egger fantasien, og hvordan grensen mellom film og virkelighet av og til viskes ut. De unge skuespillerne gjør en fremragende jobb, og regissør og manusforfatter Garth Jennings treffer gang på gang med komikk, herlige referanser til åttitallets særegenheter og grunner til hvorfor vi alle elsker film.

Regi

Garth Jennings (f. 1972) er en britisk regissør som startet produksjonsselskapet Hammer & Tongs sammen med Nick Goldsmith, som han møtte da de begge var kunststudenter. De står bak flere musikkvideoer til blant andre Blur, Supergrass og REM. Med HAIKERENS GUIDE TIL GALAKSEN fikk de sitt store gjennombrudd. De fordelte arbeidet mellom seg – Jennings tok regi og Goldsmith var produsent. På dette tidspunktet var de allerede ferdige med manuset til SON OF RAMBOW, som delvis er basert på Jennings' barndom.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}