BIFF 2003

Song for a Raggy Boy

2003 • 1t 38m • Irland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Song for a Raggy Boy
Språk
Engelsk
Regi
Aisling Walsh
Irland, 1939. Stikk i strid med biskopen fader Damians ønsker, utnevner rektoren ved St. Jude's reformskole William Franklin, som den eneste legmannen blant skolens ansatte som utelukkende består av katolske brødre, ledet av prefekten broder John.

Denne emosjonelt rystende skildringen fra Dublin ved utbruddet av 2. verdenskrig, er ett av våre sterkeste kort i programmet. Filmen beskriver forholdet mellom en katolsk prest (Iain Glen) og en lærer (Aidan Quinn) med kommunistfortid fra den spanske borgerkrigen. Vi blir vitne til en institusjon som synes å ha som fremste formål å knekke de unge guttene og frata dem den minste flik av selvtillit. Filmen bygger på en sann historie, og det kan synes sjokkerende at denne type institusjoner ikke ble avskaffet i Irland før så sent som i 1984.

Regi

Aisling Walsh er utdannet ved Britain's National Film and Television School. Hun bidro blant annet til tv-serien TRIAL AND RETRIBUTION (1997). Hun har dessuten bak seg JOYRIDERS (1989), FORGIVE AND FORGET (2000) og SINNERS (2002). Aisling Walsh vil være til stede under BIFF 2003.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}