BIFF 2011

Sons of Perdition

2010 • 1t 25m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sons of Perdition
Regi
Tyler Measom & Jennilyn Merten
På flukt fra patriarkatet

"Sons of Perdition" er ifølge mormonere de som har hatt kjennskap til sannheten, men som har begått dødssynden å frivillig vende den ryggen. SONS OF PERDITION følger tenåringene Sam (17), Bruce (15) og Joe (17) som nylig har flyktet fra en fundamentalistisk mormonersekt i nærheten av Colorado City. De er bannlyst av kirken og i dens øyne dømt til fortapelse. Guttene blir tatt hånd om av andre utbrytere fra sekten, men uten tidligere normal skolegang og fast bopel er det vanskelig å få jobb eller skoleplass.

Til tross for utfordringene de møter utenfor sekten, forsøker (men mislykkes) guttene flere ganger i å redde sine søstre og mødre fra det undertrykkende patriarkatet. Deres grusomme historier illustreres av portretter av sektmedlemmer og deres barnebruder, hvor de viser frem en lykkelig fasade. Opptak av sektleder og polygamist Warren Jeffs som taler om undergang og helvete for dem som bryter med kirken, gir et sterkt inntrykk av hva disse ungdommene har måttet holde ut.

Regi

Jennilyn Merten har produsert, regissert og klippet reklamefilmer og minidokumentarer for en rekke oppdragsgivere innen næringslivet. Hun er partner i Left Turn Films, har nylig ferdigstilt kortdokumentaren TASTELESS og produsert dokumentarfilmen FIRST POSITION (2011). Merten er ph.d.-kandidat i amerikastudier ved Universitetet i Utah, og skriver om amerikansk kultur i det tyvende århundret, Vesten og film. Hun bor for tiden i Brooklyn i New York.

Tyler Measom har drevet Left Turn Films de siste ti årene, og har skrevet, produsert og regissert nær hundre reklamefilmer og kortdokumentarer samt filmer for en rekke nasjonale og internasjonale oppdragsgivere. Han har produsert spillefilmen TAKE (2007), med Minnie Driver og Jeremy Renner i hovedrollene. Measom har i tillegg skrevet og regissert tre kortfilmer som er blitt vist ved over tretti filmfestivaler. Han bor i Salt Lake City i Uta.

 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}