BIFF 2012

Sons of the Clouds

2012 • 1t 18m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hijos de las nubes, la última colonia
Regi
Alvaro Longoria
Javier Bardem og Vest-Saharas framtid.

Vest-Sahara ligger mellom Marokko og Mauritania, og har historisk sett vært befolket av nomadefolket Saharawiene. Området var spansk koloni fra slutten av 1800-tallet til 1975. Da spanjolene trakk seg ut brøt det ut krig mellom Marokko, Mauritania og den Saharawiske frigjøringsfronten Polisario. Marokko sikret seg etter hvert kontroll over det meste av området, mens Polisario har kontroll over deler av innlandet. Statusen til området er i dag like uavklart som framtiden til Saharawi-folket.

SONS OF THE CLOUDS er på mange måter den spanske skuespilleren Javier Bardems verk. Bardem, som selv har produsert filmen, tar publikum med på en reise gjennom Vest-Saharas moderne historie. Vi blir vitne til brutaliteten til den marokkanske okkupasjonsmakten, og til det storpolitiske spillet som hindrer en avklaring av situasjonen og grunnleggende menneskerettigheter for Saharawi-folket. Dette er et stykke forbigått europeisk historie som nå har fått sitt rettmessige fokus.

Regi

ALVARO LONGORIA (født 1968) er en spansk regissør, produsent og skuespiller. Han er mest kjent for å ha produsert Steven Soderberghs to filmer om Che Guevara. SONS OF THE CLOUDS er hans første dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}