BIFF 2010

S.O.S/State of Security

2010 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
S.O.S/State of Security
Regi
Michèle Ohayon
En kritisk undersøkelse av den tvilsomme amerikanske sikkerhetspolitikken

I S.O.S./STATE OF SECURITY møter vi den oppsiktsvekkende frittalende Richard Clarke, mangeårig ansatt i ulike amerikanske myndighetsorganer og tidligere sjefsrådigver i USAs nasjonale sikkerhetsråd under George W. Bushs presidentskap. Clarke ble for alvor et kjent navn da han i forbindelse med utredningen av terrorangrepene mot New York og Pentagon den 11. september 2001 fortalte de omkomnes etterlatte at "regjeringen deres sviktet dere, jeg sviktet dere". Både i boken "Against All Enemies" og i sine forklaringer foran 9/11-kommisjonen har Clarke markert seg som en skarp kritiker av Bush-administrasjonen – spesielt dens manglende vilje til å gjøre noe med de mange advarslene som kom før 11. september, samt den påfølgende invasjonen av Irak.

S.O.S./STATE OF SECURITY retter et kritisk søkelys på det amerikanske statsbyråkratiets dunkle irrganger, hvor skjulte agendaer og en forbløffende korttenkthet dikterer de store linjene i internasjonal politikk.

Regi

Michèle Ohayon arbeidet med kortfilm og fjernsyn i halvannet tiår før hun regisserte sin første helaftens dokumentarfilm med COLORS STRAIGHT UP i 1997. Deretter fulgte COWBOY DEL AMOR (2005) og STEAL A PENCIL FOR ME (2007) før S.O.S./STATE OF SECURITY. 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}