SØSKEN TIL EVIG TID er en varm og poetisk film om to mennesk..." /> SØSKEN TIL EVIG TID er en varm og poetisk film om to mennesk..."/> SØSKEN TIL EVIG TID er en varm og poetisk film om to mennesk...">
BIFF 2013

Søsken til evig tid

2013 • 1t 15m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Søsken til evig tid
Språk
Norsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Frode Fimland
Manus
Frode Fimland, Karl Emil Rikardsen
Produsent
Frode Fimland, Karl Emil Rikardsen
Same procedure as every year, Oddny

Søskenparet Oddny og Magnar driver familiegården på Kleiva i Sunnfjord i samme tradisjon som generasjoner har gjort før dem. De lever tett på naturen og gjør gjerne ting på den gamle måten, snarere enn å ty til moderne hjelpemidler. Begge har passert sytti år og ønsker å fortsette livet de lever så lenge helsa holder. Filmskaper og sambygding Frode Fimland bestemte seg for å følge Oddny og Magnar med kamera i ett år for å fange disse to særdeles unike menneskene, og det vel så unike livet de lever, på film.

SØSKEN TIL EVIG TID er en varm og poetisk film om to mennesker som lever et liv i sterk kontrast til den gjengse nordmann i 2013. Gjennom livet på gården har Oddny og Magnar tatt vare på et lite stykke Norge slik Norge pleide å være før urbaniseringen og oljerikdommen snudde tradisjonssamfunnet på hodet. De er fornøyde med det de har på gården, og tenker ikke så mye på verden utenfor. Men selv om tiden tilsynelatende har stått stille i livene deres, har den likevel rast ifra dem.

Regi

FRODE FIMLAND er en norsk filmskaper, fotograf og produsent. Han har siden 1980-tallet jobbet med både film- og fjernsynsproduksjoner, blant andre NRK-seriene KULEJENTER (2008), NORSKEKYSTEN (2011) og POLAR ZOO (2012).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}