BIFF 2010

Soul Boy

2010 • 1t 01m • Kenya / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Soul Boy
Regi
Hawa Essuman & Tom Tykwer
Magi, heltedåder og afrikansk storbyliv

Fjorten år gamle Abi våkner opp og finner sin far redd og syk. Sjelen hans er stjålet! Abi drives ut i Nairobis gater for å redde faren, og finner en luguber kvinneånd, kjent for å naske sjeler fra intetanende menn. Hun gir ham syv oppgaver han må utføre innen et døgn for å få sjelen tilbake. Oppgavene fører ham - og oss – gjennom både slum og overklassestrøk. De gir oss et innblikk i stammekonflikter, klasseforskjeller og kontrastene mellom tradisjon, overtro og modernitet som preger afrikansk storbyliv. Alt dette på én time.
Regissør Hawa Essuman fikk hjelp fra flere kanter med denne, hennes første film. SOUL BOY er et resultat av tysk-kenyansk samarbeid, hvor filmskapere gis opplæring, utstyr og hjelp til å komme i gang. Tyske Tom Tykwer er kjent for blant annet LØP LOLA, LØP, THE INTERNATIONAL og PARFYMEN. Nå stikker han altså currywurstene sine i andres business i egenskap av produsent og «hjelperegissør». SOUL BOY er dog først og fremst en kenyansk tour de force – en sjelden – og sjeldent god – afrikansk film.

Regi

Ghanesisk-kenyanske Hawa Essuman ble født i 1980. Før hun begynte med film var hun lenge aktiv i det lokale teatermiljøet i Nairobi. Gjennom det tysk-afrikanske samarbeidsprosjektet One Fine Day ble hun og andre lokale talenter involvert i en filmworkshop som munnet ut i SOUL BOY. Hun har mottatt skryt ved en rekke festivaler for sin kompakte og innsiktsfulle debut.

Tom Tykwer er født i 1965 i Wupperthal og er etter hvert for veteran å regne blant den generasjon tyske filmskapere som kom til på 90-tallet. Tykwers DØDELIGE MARIA fra 1993 var hans gjennombrudd og ble etterfulgt av VINTERSØVNEN (1997). Selv om begge ble distribuert i Norge, var det først med LØP LOLA, LØP! i 1998 han for alvor ble kjent her hjemme. Siden har han bl.a. laget HEAVEN, et segment i filmen PARIS, JE T'AIME, PARFYMEN og THE INTERNATIONAL.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}