BIFF 2009

Soundtrack for a Revolution

2009 • 1t 22m • USA / Frankrike / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Soundtrack for a Revolution
Regi
Bill Guttentag & Dan Sturman
Gamle sanger om igjen

Den svarte frigjøringssangtradisjonen var en viktig del av den amerikanske borgerrettighetsbevegelsen – gjennom sang kunne de undertrykte uttrykke det de ikke kunne si. SOUNDTRACK FOR A REVOLUTION forteller historien om borgerrettighetsbevegelsen med fokus på denne musikken. Frigjøringssangene utviklet seg fra slavenes sang på bomullsmarkene, fra arbeiderbevegelsen og, spesielt, fra den svarte kirken. Disse sangene spilte en avgjørende rolle i å hjelpe de som protesterte til å stå i mot den brutale aggresjonen fra overgriperne med stolthet og ikke-vold. Den smittende kraften i musikken løftet folket opp og gjorde dem i stand til å kjempe for sine rettigheter.

SOUNDTRACK FOR A REVOLUTION gir oss denne stolte tradisjonen i en ny tapning, med opptredener fra ledende artister som John Legend, Joss Stone, Wyclef Jean, The Roots og mange flere. I tillegg til all denne flotte musikken byr filmen på intervjuer med noen av bevegelsens frontkjempere. Det er en betydelig, dramatisk og kraftfull film.

Regi

Bill Guttentag er manusforfatter, produsent og regissør, med to Oscarer under beltet. Blant filmene hans er LIVE! (2007) og den Sundanceprisvinnende NANKING (2007), som han regisserte sammen med Dan Sturman. Han har vært nominert til Oscar tre ganger, og han har vunnet to Emmypriser og Robert Kennedy Journalism-prisen. Dan Sturman har produsert den Oscarvinnende dokumentaren TWIN TOWERS (2003). I 1992 var Sturman medprodusent på en annen Oscarprisbelønt dokumentarfilm, A TIME FOR JUSTICE. Filmen, som er produsert og regissert av Charles Guggenheim, minnes de menn, kvinner og barn som ble drept i løpet av den amerikanske borgerrettighetsbevegelsen på femti- og sekstitallet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}