BIFF 2010

South of the Border

2009 • 1t 18m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
South of the Border
Regi
Oliver Stone
Er det en ny revolusjon i Sør-Amerika?

Det sies det er en revolusjon på gang i Sør-Amerika, men at veldig få vet om det. I januar 2009 reiste Oliver Stone til Venezuela for å intervjue president Hugo Chávez. Han ville finne ut mer om mannen mediene i USA omtaler som anti-amerikansk og maler et svært lite flatterende bilde av. Videre reiser Stone og hans crew ut av Venezuela og intervjuer tilsammen syv søramerikanske statsledere. Presidentene i området forteller en større og mer tiltalende historie. I kameratslige samtaler snakker Stone med presidentene Chávez (Venezuela), Evo Morales (Bolivia), Lula da Silva (Brasil), Cristina Kirchner (Argentina), Fernando Lugo (Paraguay), Rafael Correa (Ecuador) og Raúl Castro (Cuba).

Filmen har skapt kontroverser hos seerne i USA, særlig på grunn av Stones forkjærlighet for venstreradikale og hans noe unyanserte portrettering av president Chávez. Uansett om man er venstreradikal eller ei er dette en viktig, informativ og interessant dokumentar om de spennende omveltningene i Sør-Amerika.

Regi

Oliver Stone (1946) er en suksessrik amerikansk regissør og manusforfatter født og oppokst i New York. Han tok sin filmutdannelse på New York University. På slutten av 1980-tallet og tidlig 1990-tallet gjorde han seg bemerket med sin triologi om hendelser fra Vietnam-krigen. For to av disse filmene, PLATOON (1986) og BORN ON THE FOURTH OF JULY (1989) ble han tildelt Oscar for beste regi. Stone har en meget rik filmografi og på listen over noen av hans mest kjente filmer finner man WALL STREET (1987), JFK (1991) og NATURAL BORN KILLERS (1994). Etter 9/11 laget han en spillefilm om tragedien, WORLD TRADE CENTER (2006), og i 2008 regisserte han den biografiske filmen W om livet til George W. Bush. Tidligere har Stone laget de tre dokumentarfilmene PERSONA NON GRATA (2003), COMANDANTE (2003) og LOOKING FOR FIDEL (2004). Dette året kommer han med sitt fjerde og siste tilskudd på dokumentarstammen, SOUTH OF THE BORDER og den etterlengtede oppfølgeren til WALL STREET, nemlig WALL STREET: MONEY NEVER SLEEPS.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}