BIFF 2016

Spaceship Earth

2016 • 2t 02m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Spaceship Earth
Språk
engelsk/tysk
Regi
Kevin McMahon
Manus
Kevin McMahon
Foto
John Minh Tran
Produsent
Michael McMahon, Kevin McMahon, Kristina McLaughlin
Vi er alle astronauter

«Spaceship Earth» er et begrep som stammer fra den økologisk anlagte arkitekten, oppfinneren og futuristen Buckminster Fuller (1895–1983), som ønsket å skape bevissthet rundt det faktum at menneskeheten befinner seg om bord på en planet med begrensede ressurser. Likevel var det ikke før amerikanske astronauter i 1968 fotograferte jordkloden mens den steg opp over månen at forestillingen om jorden som en sårbar farkost på vei gjennom verdensrommet virkelig fikk fotfeste i menneskeheten.

I dokumentaren SPACESHIP EARTH tar regissør Kevin McMahon utgangspunkt i dette makroperspektivet når han reiser verden rundt for å snakke med ledende tenkere innen blant annet fysikk, astronomi, antropologi og geologi om hvordan menneskeheten behandler romskipet vi har fått utdelt. SPACESHIP EARTH er en poetisk og inspirerende film om hva som skal til for at vi mennesker skal kunne utvikle en ny bevissthet rundt vårt forhold til den eneste planeten som er i stand til å holde oss i live.

Regi

Kevin McMahon (Canada) Filmer i utvalg: THE NATIONAL PARKS PROJECT (2011), WATERLIFE (2009), AN IDEA OF CANADA (2003), MCLUHAN'S WAKE (2002), COD: A BIOGRAPHY (2000)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}