BIFF 2002

Spillets regler

2001 • 1t 43m • Taiwan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Wa dong ren
Regi
Ho Ping

Denne taiwanske Tarantino-hybriden er en av festivalens mest utsøkte filmer innen genren svart humor. Det hele starter en tåkefylt natt, da et lik blir gravd ned i en mørk skog. "Skilpadden" var blitt lurt av sin partner Will og enkleste utvei var å ta ham av dage, noe "Skilpadden" får sin entusiastiske venn "Tyggeren" med på. Sistnevnte er mest opptatt av forberedelsene og mener det hele er piece-of-cake så lenge man får gravd ned liket uten problemer. Men denne entusiasmen fra "Tyggerens" side tyder på at det er noe mer her han vil. ..

På en annen kant av byen opererer "Oksen" som leiemorder. Hans siste oppdrag før han legger bak seg denne karrieren er å ta livet av en gangsterleder. "Oksens" største fortrinn er hans tålmodighet. Han venter på sitt offer på en karaokeklubb i tre dager. Måten han forbereder seg på, viser med all tydelighet at han er proff til fingerspissene. En tredje historie innbefatter en forsmådd ektemann. Alt dette, og mer til, rører seg sammen til en herlig opptrapping av handlingens gang og det endelige crescendo. SPILLET REGLER burde være pensum for en hver manusforfatter og en fulltreffer hva gjelder valg av casting. Det herlige galleriet av skuespillere gjør filmen uimotståelig sjarmerende. Ta sjansen på en film fra Taiwan og bli ikke skuffet!

Regi

Ho Ping (1957) er utdannet i filmproduksjon ved Syracuse University i New York. Han har bak seg fem langfilmer og mange kortfilmer, dokumentarer og reklamefilmer. Han er ansett som den mest profilerte filmskaper blant den såkalte X-generasjonen av regissører i Taiwan. Mest kjent er han for WOLVES CRY UNDER THE MOON fra 1997, som turnerte en rekke filmfestivaler verden over og som ble nominert for åtte Golden Horse Film Awards.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}