BIFF 2002

Spirited Away

2001 • 2t 05m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Sen to Chihiro no kamikakushi / Spirited away
Språk
Japansk
Regi
Hayao Miyazaki
Manus
Hayao Miyazaki
Produsent
Yasuyoshi Tokuma

Ti år gamle Chihiro har reist gjennom en tunnel og befinner seg plutselig i en fantastisk verden hvor det skjer mange underlige saker. Denne verden eksisterer parallelt med menneskenes verden, men vi er ikke i stand til å oppdage den. Det er en verden av guder, alver og orker og hvor det finnes en by med varme kilder, som gudene bruker til å helbrede all slags sykdommer og problemer.

Chihiro ankommer denne verden hvor mennesker ikke har adgang, men blir akseptert mot at hun oppgir sitt navn og det å være menneske og hjelper til ved de varme kildene. Hun får navnet Sen. Hun får snart kontakt med mange av de forskjellige spennende vesener som lever i denne andre verden. Hun oppdager at hennes foreldre også har kommet seg gjennom tunnelen og vil møte henne. Men foreldrene er blitt forvandlet til griser og hun må finne en måte å redde dem på. Hun møter den mystiske gutten Haku, som hun blir opptatt av og sammen prøver de å redde Sens foreldre.

Regi

Hayao Miyazaki er født i Tokyo i 1941 og studerte økonomi og politikk før han i 1963 begynte som animatør i Toeis animasjonsstudio. Her arbeidet han blant annet med SKATTEØYEN (1971) i regi av Kei Iyama og Hiroshi Ikeda og en TV-serie basert på "Heidi". Han debuterte selv som regissør i 1978 og fikk sitt internasjonale gjennombrudd med KAZE NO TANI NO NAUSICCA. I 1985 etablerte han sitt eget studio Ghibli og har utgitt en rekke mangabøker, PRINSESSE MONONOKE, som BIFF presenterte i 2000 ble en stor kinosuksess i mange land.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}