BIFF 2008

Stalags

2007 • 1t 02m • Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Stalags: Holocaust and Pornography in Israel
Regi
Ari Libsker
Fascinerende tilbakeblikk på en besynderlig del av Israels litteraturhistorie

Stalags var en enormt populær litteratursjanger i Israel på 1960-tallet. De ble solgt på jernbanestasjoner, i dagligvarebutikker og på gatehjørner. I et ellers puritansk Israel var det gjerne den første eksponeringen ungdom fikk til sex. På omslagene ser man bilder av vakre, ariske SS-kvinner som torturerer jødiske menn. Handlingen er nesten alltid det samme: En europeisk eller amerikansk soldat fanges i en Stalag, eller fangeleir, hvor vaktene er damer som torturerer og voldtar sine fanger.

Regissør Libsker har funnet frem til menneskene bak disse bøkene, og prøver å komme til bunns i fenomenet. Den første Stalag kom ut like etter Eichman-rettssaken begynte, perioden da Holocaust virkelig kom frem i lyset for israelerne. Stalag-bøkenes sado-masochistiske innhold belyser muligens jødenes undertrykte følelser rundt Holocaust og andre verdenskrig. STALAGS forårsaket en debatt om Israels forhold til og behandling av Holocaust, blant annet i skolene.

Regi

Ari Libsker (f. 1972 i Haifa) er en israelsk journalist og dokumentarfilmskaper. I 2004 vakte han oppsikt med filmen CIRCUMCISION, hvor han tok for seg hvilke følger omskjæring hadde for sexlivet i Israel. Til daglig er Libsker filmlærer og journalist for den israelske finansavisen Firma.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}