BIFF 2016

Starless Dreams

2016 • 1t 16m • Iran

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Royahaye Dame Sobh
Språk
persisk / farsi
Undertekster
engelsk
Regi
Mehrdad Oskouei
Manus
Mehrdad Oskouei
Foto
Mohammad Hadadi
Produsent
Mehrdad Oskouei
Under samme tak

På den lukkede ungdomsanstalten for vanskeligstilte jenter i Teheran tar ulykken mange former. Alle beboerne er under 18 år, tiltalt for salg eller bruk av narkotika, prostitusjon, ran, vold eller drap. Det nærmer seg nyttår, og med det en ny start, men for de fleste av jentene er fremtidsutsiktene preget av pessimisme. For tatt i betraktning den virkeligheten de er vokst opp i, og som fortsatt venter der ute, er det lille samfunnet bak murene et langt bedre alternativ.

Den iranske regissøren Mehrdad Oskouei har fulgt gruppen med jenter gjennom lengre tid, og tar oss med inn i en verden langt utenfor vår fatteevne. Ved hjelp av vakre, poetiske tablåer og en sjelden følsomhet overfor intervjuobjektene sine, lar han oss komme nært inn på de unge kvinnenes historier, samt deres drømmer, håp, sorger og redsler. Resultatet er en helt unik dokumentarfilm – på én og samme tid gripende og oppløftende, dypt personlig og samfunnskritisk – som uten noensinne å tippe over i melodrama viser oss hvordan håpet kan blomstre under selv de mest karrige kår.

Regi

Mehrdad Oskouei (Iran, 1969) THE LAST DAYS OF WINTER (2011), IT'S ALWAYS LATE FOR FREEDOM (2007), NOSE, IRANIAN STYLE (2005), THE OTHER SIDE OF BURKA (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}