BIFF 2014

Starred Up

2013 • 1t 46m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Starred Up
Språk
Engelsk
Undertekster
Svensk
Regi
David Mackenzie
Manus
Jonathan Asser
Foto
Michael McDonough
Produsent
Gillian Berrie
Voldelig filmpoesi

Når ungdomsforbryter Eric Love forflyttes fra en ungdomsanstalt til et høysikkerhetsfengsel, ender han opp med sin far Neville som medfange. Neville har tilbrakt mesteparten av sitt liv i fengsel, og forholdet deres er naturlig nok anstrengt. Gjenforeningen mellom de to mennene som tross sin nære relasjon på mange måter er å anse som fremmede, bærer dog sterkt preg av at Eric er en nykommer i fengselet. Dette innebærer at han må gjennom en rekke livsfarlige innvielsesritualer for å finne sin plass i hierarkiet. Og i bakgrunnen gjør Neville hele tiden sitt beste for å utnytte sin begrensede innflytelse til å holde sin sønn i live.

David Mackenzies nye film er en klaustrofobisk og ekstremt voldelig historie om to menn som er vant til å uttrykke sine sterke følelser gjennom vold. Og når omstendighetene tvinger dem til en slags forsoning, må de også konfrontere seg selv. STARRED UP kan sees som en slags sosialrealistisk utgave av Tom Hardys gjennombruddsfilm BRONSON (2008), og er den beste fengselsfilmen siden Michael Noer og Tobias Lindholms R (2010).

Regi

David Mackenzie (Storbritannia, 1966) Filmer i utvalg: TONIGHT YOU'RE MINE (2011), PERFECT SENSE (2011), HALLAM FOE (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}