BIFF 2001

Startup.com

2001 • 1t 43m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Startup.com
Regi
Chris Hegedus & Jehane Noujaim

Om du ikke har planer om å starte eget internettselskap som skal hete noe med dotcom, vil du likevel ha glede av denne dokumentaren. Den tar nemlig langt på vei pulsen på vår samtid, hva gjelder troen på det å kunne bli rik nokså omgående - kanskje som substitutt for mangel på egen identitet? Vi sprayes daglig av avisartikler om suksessmennesker i næringslivet, de som som regel startet med to tomme hender og i dag smiler overbærende over at andres penger strømmer til dem.

Drevet frem av troen på suksess startet Kaleil og Tom sitt selskap govWorks.com – et internettselskap som opprinnelig handlet om parkeringsbetaling over nettet, men som siden også skulle gjøre borgere og myndigheter mer samstemte ved hjelp av nettets muligheter for 24 timers kontakt. Kaleil og Tom var barndomskameratene som henholdsvis hadde økonomigrad fra Harvard og teknologisk ekspertise, blant annet innen webdesign. I denne ekstremt nærgående filmen ser vi hvorledes de bygger opp et firma med 230 ansatte. Anything goes?

 

Regi

Jehane Noujaim (1975) er av egyptisk-amerikansk slekt. Hun er utdannet ved Harvard som filmregissør og laget sin eksamensfilm for tre år siden om analfabetiske kvinner i en landsby utenfor Kairo. Hun var også medregissør på DOWN FROM THE MOUNTAIN med bl.a. Chris Hegedus i 2000, konsertfilmen om musikerne bak Coen-brødrenes OH BROTHER WHERE ART THOU.

Chris Hegedus (1952) er kjent for en rekke samarbeidsproduksjoner med sin ektemann, den berømte D.A. Pennebaker, STARTUP.COMs produsent. Han begynte å lage dokumentarer på tidlig 60-tall. Hegedus og Pennebaker laget bl.a. den kjente dokumentaren THE WAR ROOM (1963), om demokratenes valgkampanje i 1992 som førte Clinton til makten. Andre filmer fra Hegedus er bl.a.
DOWN FROM THE MOUNTAIN (2000), WOODSTOCK DIARY (1999), MOON OVER BROADWAY (1997), KEINE ZEIT (1996), JIMI HENDRIX AT WOODSTOCK (1992), THE MUSIC TELLS YOU (1992), DEPECHE MODE 101 (1988), JIMI PLAYS MONTERY (1986), ROCKABY (1983) og TOWN BLOODY HALL (1979) første film hun laget med Pennebaker.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}