BIFF 2004

Steamboy

2004 • 1t 45m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Steamboy
Språk
Engelsk
Regi
Katsuhiro Otomo

STEAMBOY er en film det stilles enorme forventninger til. For det første er det den dyreste animasjonsfilmen laget i Japan til dags dato. For det andre er det ingen ringere enn Katsuhiro Ôtomo som står for regien. Dette er mannen som laget verdens kanskje mest berømte anime-film, AKIRA (1988). STEAMBOY er hans første animasjonsfilm siden AKIRA, og grunnen til hans sparsommelige filmografi er rett og slett at det har tatt nesten ti år å lage denne filmen.

STEAMBOY er en science fiction-film lagt til 1800-tallets England. Den unge oppfinneren Rei får en mystisk ball av metall fra sin bestefar i USA. Denne inneholder en ny, revolusjonerende og ikke minst farlig energiform. Flere vil så klart ha tak i vidunderet, og Rei må bruke den til å bekjempe ondskap, redde familien og unngå at London blir totalt ødelagt. Ôtomo har laget et storslått action-eventyr for barn i alle aldre, og både fans av anime og de som ikke har noe særlig forhold til japansk tegnefilm, finner garantert noe å bli glad i her.

Regi

Katsuhiro Ôtomos (1954) store lidenskap har alltid vært amerikanske filmer. Han har sagt at det var filmer som BONNIE & CLYDE og FIVE EASY PIECES som gjorde at han begynte å fortelle historier. Som 19-åring flyttet han til Tokyo og laget sin første tegneserie. Ôtomos første lange publikasjon var en serie kalt "Fireball". Denne var en stor suksess, mye på grunn av sin nyskapende stil, og var også serien som gjorde Ôtomo interessert i science fiction. I 1980 ble hans "Domu"-serie en kjempesuksess, og et par år senere kom han på ideen til en serie kalt "Akira". Den ble en umiddelbar suksess, og har senere vokst til en episk fortelling, både i serieform og ikke minst som spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}